Шалапатова се предложи на всички партии

0
214
Иванка Шалапатова Снимка: БТВ

Няма да участва в предизборна кампания

„Няма да участвам в предизборна кампания. Аз съм експерт в социалната политика и бих искала да остана партийно необвързана. В бъдеще винаги мога да бъда полезна на всяка партия, която получи доверието на хората и има ясна визия, че качеството на живот в България трябва да бъде в центъра на всяка една политика“, каза пред бТВ бившият министър на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Тя сподели, че в рамките на целия ѝ мандат е била категорично критикувана, че няма достатъчн административен опит.

„Чувах тези критики от най-различни страни. Например в първите публикации по повод моето назначаване никъде не се отдаде значение на това, че аз имам научна дейност свързана с ранното детското развитие. Не се отдаде факт, че от близо 30 години съм в социалната система“, добави Шалапатова.

По думите ѝ системата в Министерството на труда и социалната политика е изключително неработеща. „Системата не функционира. Структурите са неработещи“, обясни тя.

„Качеството на живот на хората е ниско. Имаме изключителна висока бедност на децата. Огромен брой деца живеят в материално лишение. Ние имаме сериозно инвестиране от нашите данъци като граждани в помощи, които нито са целенасочени, нито са базирани на задълбочена оценка на индивидуалните потребности на хората“, обясни бившият министър на труда и социалната политика.