Шефът на охраната на футболния клуб „Ботев“ Пловдив и тартор на жълто-черната агитка са сред арестуваните за рекет

0
311
Фенове на "Ботев"-Пловдив.

В един от задържаните е намерена карта на ДАНС

Шефът на охраната на ПФК „Ботев“ Пловдив Милен Стоянов, един от тарторите на агитката Въльо Петров двамата полицаи Галин Колев и Мартин Ламбрев са арестуваните за изнудване и участие в организирана престъпна група, съобщава „ПловдивПрес“.
Със случая се занимава Окръжната поркуратура в Пловдив, а предварителните обстоятелства сочат, че обвиненията срещу тази компания и съучастниците им ще бъдат сериозни.
Милен Христов Стоянов е управител на „Ботев Гард“ ЕООД, дружеството е еднолична собственост на Професионален клуб „Ботев Пловдив“ АД, показват данни в Търговския регистър. Въльо Петров пък е известен, че никой в агитката не смее да му каже дума на въпреки.
У единия от задържаните е намерена карта на ДАНС.
Прокуратурата съобщи за задържането на въпросната ОПГ, но арестите са били извършени още вчера в Браниполе. Полицаи с качулки са заловили Въльо, като същият е бил проснат на капака на лека кола пред кметството в селото. Органите на реда са извършили обиск в дома му.
Другият задържан е служителят на Първо РПУ Галин Колев, твърдят негови съседи. В неговия дом също е извършен обиск. Имената на Милен и Вьльо се завъртяха от няколко месеца в скандалите около охраната на обектите на ПФК „Ботев“ Пловдив, а също така и за побои на част от лидерите на агитката, които не са съгласни с въпросния Въльо и с Милен.
По този повод дори от Сдружението на Ботев Пловдив излязоха с позиция за „опити за овладяване на клуба“.
Публична тайна обаче е, че Милен и Въльо са приближени до настоящото ръководство на Ботев Пловдив, собственикът Антон Зингаревич и до дясната му ръка Александър Ослан.
Фирмата „Ботев гард“ пък трябва да измести досегашните охранители на обектите на клуба „Трафик нюз“. Интересното е, че дружеството Ботев гард“ е съвсем прясно, регистрирано е на 11 ноември 2023 година със сто лева уставен капитал.