Шефът на „Пирогов“: Три пъти Емин е прекъсвал работата на екипа, който се е борил за живота на друго дете

0
119
Шефът на "Пирогов" Валентин Димитров

Нашите деца загиват. Не пишете за руски агенти, а за това, което се случва, призова Валентин Димитров

В емоционален призив да се спре войната по пътищата директорът на „Пирогов“ Валентин Димитров информира, че 18 деца до 20-годишна възраст са загинали за 8 месеца. „Нашите деца загиват. Не пишете за руски агенти, а за това, което се случва. Това са нашите деца, на нас война не ни трябва. Автомобилът е оръжие, когато си се напил и надрусал. Криминализирайте го! Има хора, които не знаят задълженията си към обществото, а знаят, че имат само права“, каза още той пред Би Ти Ви.

3 пъти е прекъсвана работата на лекарите, като единия път се налага 7 минути медицинската сестра да обяснява на господин Емин, че не могат да вкарат детето му, защото се борят да спасят друг живот. Това каза директорът на лечебното заведение д-р Валентин Димитров във връзка с нашумелия инцидент със съветника на министъра на отбраната Тодор Тагарев – Мустафа Емин, който заплашвал лекари и медицински сестри в “Пирогов”, че ще се обади на здравния министър Христо Хинков и за тях ще има последици.

Това се твърди в писмени обяснения на три медицински сестри и трима лекари, които са имали сблъсък с Емин вечерта на 28 август, когато той е посетил спешната болница заради рана на главата на 2-годишния му син. Тъй като се е наложило да чака, лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той е вдигал скандали и е заплашвал, стана ясно първо от пост във фейсбук на една от медицинските сестри.

Незабавна оставка на Мустафа Емин от поста му във военното министерство поискаха пък шефовете на здравната и на отбранителната комисия в НС проф. Костадин Ангелов и Христо Гаджев от ГЕРБ, като Гаджев окачестви поведението на Емин като злоупотреба със служебно положение.