Шефът на СДВР: Няма данни Петьо Еврото да е в България

0
52
Старши комисар Любомир Николов. СНИМКА: bTV

Охраняваните от СДВР са само трима – Любена Павлова е сред тях, съобщи старши комисар Любомир Николов

„Петьо Петров е обявен за общодържавно издирване. Нямаме данни той да е на територията на България. Не е образувана проверка срещу служител на СДВР след неуспешния опит за ареста му в София. Може да има материали за това във вътрешна сигурност или прокуратурата“, каза по bTV новият шеф на СДВР старши комисар Любомир Николов.

Той допълни, че е редуциран броят на охраняваните лица. СДВР охранява трима души, като Любена Павлова – бившата съпруга на Петьо Еврото, е сред тях.

„За щастие имам комфорта да съм ръководител на СДВР с пълната подкрепа на министър Стоянов, цялото ръководство и всички в МВР“, каза в първото си телевизионно интервю след заемането на поста старши комисар Любомир Николов.

„Основният приоритет е борбата с нелегалната миграция. Пътният травматизъм, наркоразпространението и намаляването на броя на противозаконно отнетите превозни средства“, представи приоритетите си като директор той.

През последните месеци ръководството на седем полицейски управления беше сменено. Николов коментира, че се извършва анализ, но безпринципни рокади в районните управления няма да се правят.

Директорът на СДВР посочи, че подкрепя исканията на служителите на МВР за увеличение на възнагражденията. 10% върху заплатата на служител не е огромна сума. „Това са около 150-160 лева. Служителят няма да забогатее. Ще си помогне да покрие разходите“, каза той.