Шестокласник откри заедно с Гълъб Донев заседанието на Министерския съвет

0
10
Снимка: 24 часа

Неразбирателството се лекува с разговор и с мир и това е моята мечта за България, каза Божидар Лалов, който води своя рубрика в Радио София на БНР

Шестокласникът Божидар Лалов от столичното 7-о училище откри днешното заседание на Министерския съвет заедно със служебния премиер Гълъб Донев.

Божидар води своя рубрика в Радио София на БНР и след изборите на 2 октомври отправил покана за разговор с премиера.

Гълъб Донев отговорил, че предпочита да се запознаят в удобно и за двамата време.

„Вчера се срещнахме на четири очи и, както се казва, обсъдихме теми във взаимен интерес. Той ми разказа за интереса си към журналистиката и политиката. Аз поисках да чуя как в очите на едно дете изглеждат последните събития в България. Той отговори, че страната ни боледува от неразбирателство и лечението за това състояние е диалогът“, каза Донев в началото на правителственото заседание.

Той изтъкна, че мечтите на едно дете са най-доброто пожелание към всички в навечерието на Рождество и именно затова го е поканил да открият заедно днешното заседание на Министерския съвет.

„Неразбирателството се лекува с разговор и с мир и това е моята мечта за България. Когато порасна, бих искал да видя мир и разбирателство между хората в страната ни, да видим как ще се подобри страната. Със сигурност ще стана журналист в бъдеще, така че колеги, може да ме очаквате“, каза Божидар.

Той получи от премиера подарък – книгата „Представи си“ по текст на Джон Ленън с пожелание да остане винаги такъв мечтател./24 часа