След като проспа цяло лято, Кацаров се моли на хората да се ваксинират

0
134
Стойчо Кацаров

Пазете се, за да пазите и нас, призоваха здравни специалисти

След като проспа цяло лято, днес здравният министър Стойчо Кацаров помоли хората да се ваксинират. Ситуацията е критична, изправили сме се пред обща заплаха и затова е нужно общо действие, каза Кацаров на среща със съсловни и пациентски организации, на която присъстващите отправиха общо послание да се ваксинираме и да спазваме мерките, за да се справим с пандемията.

Кацаров прозря, че „това е най-тежката вълна досега и този вариант на вируса се оказа и по-смъртоносен“. Здравната система се справяла добре, но следващите две седмици щели да бъдат критични.

Около 45% от медицинските сестри в България са имунизирани, но над 35 хил. сестри вече не достигат в системата, подчерта Милка Василева от Асоциацията на специалистите по здравни грижи.

Загубихме много светли личности без време благодарение на инфекцията, благодарение на грешните послания, давани и от наши колеги, това не може да продължава повече, заяви д-р Николай Шарков от зъболекарския съюз.

Д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация, посочи, че България се е провалила с ваксините. По-добрият вариант е да си признаем една грешка и да се опитаме да я поправим. Дано тези, които се колебаят, да не разбират по трудния начин, че няма конспирация. За Бога братя, ваксинирайте се, заяви Хасърджиев.