След смъртта на полицая Бъчваров турските власти поеха ангажимент за подобряване на охраната на границата

0
29
Зам.-вътрешните министри Ганчев, вляво и Катинов и шефа на полицията Илков бяха в Одрин на среща с турските власти.

Това стана ясно след срещата на отговорни турски и български представители

В Одрин се проведе съвместно заседание на отговорни турски и български представители по повод случая с убийството на българския полицай Петър Бъчваров от Елхово край българо-турската граница. Заседанието се ръководи от валията на Одрин Хюсеин Кършат Кърбъйък.

Турските власти поеха ангажимент за подобряване на охраната на границата. Договорено е и провеждането на ежемесечни срещи за разрешаване на възникващите проблеми по линия на борбата с организираната престъпност, незаконната имиграция.

„Благодаря на турските сили за сигурност, които реагираха много бързо и в рамките на 24 часа успяха да открият и заловят извършителите на това убийство. Така че това е един знак, че когато държавата има сили, средства и възможности работи бързо и във взаимодействие с нас. Относно задържаните, от гледна точка на това, че са извършители и дали са участвали в това престъпление, всичко е въпрос на разследване от нашите две страни, което е в компетенциите на прокуратурата. Каналджийство или дрога? Версии могат да се лансират всякакви, въпросът е какво ще се докаже в хода на разследването“, заяви Емил Ганчев, заместник-министър на вътрешните работи.