След тежък ковид се самоуби заместник апелативният прокурор на Варна Иван Тодоров

0
348
Снимка: Afera.bg

Имал поражения и продължително и много трудно възстановяване

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата изказват искрените си съболезнования на близките и приятелите на Иван Тодоров – заместник апелативен прокурор на Варна.

Toй е починал при трагични обстоятелства, след тежко боледуване и продължително и трудно възстановяване, съобщават от прокуратурата.

Според Afera.bg Тодоров снощи сам е сложил край на живота си. Преди време прокурорът минал през тежко боледуване на ковид, след което имал поражения и продължително и много трудно възстановяване, и сам е направил личен избор да напусне този свят.

Иван Тодоров е роден на 11 октомври 1956 година. През 1983 г. се дипломира като юрист в Юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“. Започва работа в системата на прокуратурата на Република България през март 1984 година като младши прокурор в Районна прокуратура – Варна.

Иван Тодоров е награждаван многократно за високия му професионализъм и за цялостната му работа. В неговата кариера той винаги е проявявал принципност и стриктност, доказал е способността си да организира и ръководи екип, както и да води комуникация с различни структури на държавната администрация, казват от прокуратурата.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Варна, е започнато досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата, довели до смъртта му.