Собствениците на заведения: Полицаи тероризират служители и клиенти в Благоевград /видео/

0
37
Снимка: фейсбук

Искат уволнението на шефа на областната полиция

На полицейски терор са били подложени в съботната вечер клиенти, собственици и управители на заведения в Благоевград. За това алармират членове на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, като изпращат клип за доказателство, пише Трибюн.

„При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд – НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре“, споделя ресторантьор, помолил за анонимност.

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България и членовете ни обявиха „гражданско неподчинение“ срещу неефективните и дискриминационни мерки за борба с ковид-19. „Ние сме готови да понесем нашата отговорност, но полицейският произвол срещу български предприемачи и клиенти на заведенията няма да търпим и да приемем! И понеже е много модерно да се говори за „полицейско насилие“ – сами преценете какво е това във видеото… Искаме незабавното дисциплинарно уволнение на „временно преназначения на длъжността директор на ОДМВР – Благоевград“ старши комисар Георги Кандев и дисциплинарни наказания за всички намесени“, се казва в позицията на бранша.

Адвокатите, които работят с Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, вече подготвят искове срещу отговорните лица. „Ще продължим да пазим правата си и няма да позволим гавра с бизнеса ни, препитанието на нашите служители и клиентите ни!“, обещават те.