Собственикът на сръбския автобус, катастрофирал на „Тракия“, е с над 100 нарушения

0
66
Снимка: фейсбук

Това сочат данните на сръбските власти

Собственикът на катастрофиралия на магистрала „Тракия“ сръбски автобус има издадени 100 акта за сериозни нарушения, а наемателят на рейса е с регистрирани 4 тежки нарушения, предаде NOVA.

При проверката на собственика и на наемателя, който има лиценз за транспорт на пътници, сръбското вътрешно министерство е открило общо 103 нарушения. Сред тях нарушаване на работното време, нарушения при тахографа и други.

Общата стойност на наложените глоби на собственика до момента е 3,5 млн. динара. Има образувано досъдебно производство и за нарушение по Закона за безопасност на движение по пътищата. На наемателя общата стойност на нарушенията са 424 хиляди динара.

На 14 август сръбският автобус, превозващ деца и възрастни след почивка на българското Черноморие, катастрофира на автомагистрала „Тракия“ в района на Стара Загора. 40-годишният шофьор бе обвинен, защото заради разсейване по време на управление е причинил катастрофата. За щастие жертви няма. Ранени обаче бяха 12 деца на възраст между 6 и 16 години, както и двама възрастни.

Днес две деца, които бяха откарани от Старозагорската болница в „Пирогов“, бяха транспортирани с два хеликоптера в Сърбия. А съдът в Стара Загора ще разглежда мярката за неотклонение на шофьора на автобуса.