Стефан Янев на учредяването на партията си: Водят ни към катастрофа

0
116
Снимка: Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Виолета Комитова сред учредителите

Партията „Български възход“ на бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев беше учредена днес в София.

Ексдепутатът от НДСВ и бивш шеф на БАБХ Пламен Моллов, бившият служебен регионален министър Виолета Комитова, Данчо Бончев, който е бивш шеф на БОП, Георги Самандов- зам.-министър на енергетиката по време на служебните правителства на Румен Радев и син на ген. Атанас Самандов от Гоце Делчев, журналистът Николай Коев са сред учредителите на новата партия на Янев. Бившият служебен премиер събра Инициативния комитет за учредяване на „Български възход“ в столичен хотел.

Днес беше приета учредителна декларация, в която залягат основните принципи и цели на формацията.

Стефан Янев заяви пред учредителите, че се поставя ново начало в българската политика с партия, която ще бъде реално близо до хората и в постоянен контакт с гражданското общество.

„Правим първите стъпки за изграждането на една нова, смислена и  полезна за обществото формация, която съм уверен, че ще има важно място в политическия живот на страната. Днес заедно поставяме едно ново начало”, заяви  Стефан Янев.

По думите му това ще е политическа формация, която ще бъде близо до хората и която ще има постоянен контакт с гражданското общество.

„Правим всичко това, защото не ни оставиха друг избор, защото ясно осъзнаваме, че спасението по отделно не е решение, нито вече е възможност. Тук сме, защото утрото става все по-несигурно за нас и за децата ни. Родината ни днес е в тежко положение, изправена пред множество кризи, тя повече не може да се уповава на хора, които не са способни и не искат да погледнат реалността в очите.

Обществено-политическата ни и социално-икономическа система са пред пълен крах. Обществото ни е на ръба на социалния взрив, а сигурността ни е функция на добрата воля на външни фактори. Няма повече да толерираме тази политическа некомпетентност и безотговорност, този безумен авантюризъм, който ни води към дъното, защото нека да го кажем директно ние сме на ръба на национална катастрофа, а дали не сме и пред война”, заяви той.