Столичният общински съвет заседава извънредно, канят Демерджиев и главсека на МВР заради катастрофата с двама убити

0
75
МВР министърът Демерджиев и главсека на МВР Петъ Тодоров.

МВР трябва да предотвратяват нарушенията, да има контрол, за да може да не се тероризират гражданите”, призова, обяви шефът на съвета Георги Георгиев

“По искане на групата на ГЕРБ-СДС и столичният кмет се свиква извънредно заседание на Общинския съвет/СОС/ в четвъртък. Канят се лично министъра на вътрешните работи и главния секретар на МВР, за да чуят какво предстои да свърши МВР, за да се елиминира риска, да се намалят трагичните инциденти по пътя”, заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Председателят на местния парламент в столицата иска от служебния вътрешен министър, да се удвои живата сила и екипите на МВР по улиците на София.

“Ние считаме за невъзможно гражданите да се чувстват в безопасност, когато 15 патрулни автомобила бдят за сигурността на пътя. Искаме да се поставят и повече камери”, призова още Георгиев. По думите му СОС не иска война между институциите.

“МВР трябва да предотвратяват нарушенията, да има контрол, за да може да не се тероризират гражданите”, призова още председателят на Общинския съвет на София.