Страховита буря в Истанбул, има загинали и ранени /видео/

0
125
Снимка и видео: фейсбук

Поривите на вятъра достигнаха 80 километра в час

Четирима души загинаха и 19 бяха ранени при инциденти, предизвикани вследствие на лошото време в Истанбул, съобщи валийството на Истанбул, цитирано от турската телевизия НТВ.

Поривите на вятъра достигнаха 80 километра в час.

По данни на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) при инцидентите са загинали четирима души, сред които един чужденец, и са били ранени 19 души, като състоянието на трима от тях е тежко, се казва в съобщение на валийството.

Истанбулската голяма община информира за стотици инциденти в града заради ураганния вятър. Засега е известно, че той е съборил 33 покрива на сгради, изкоренени са 192 дървета, отнесени са общо 52 светофара и пътни знаци, изпопадали са други 232 опасни предмети, нанесени са щети на много автомобили.

На магистрала вятърът обърна два тира. За щастие тези инциденти се разминаха без ранени и жертви.

Заради лошите метеорологични условия е спряно движението през пролива Босфора. Товарен кораб се е блъснал в пристанище в квартал Авджълар. В град Коджаели са потънали седем лодки.

Изключително затруднени са и полетите на самолетите, като шест самолета не са могли да кацнат в Истанбул (на летищата „Истанбул“ и „Сабиха Гьокчен“). Полетите са били пренасочени към Анкара и Измир.