Начало ВОДЕЩИ НОВИНИ Стрелба на концерт в Подмосковието, има десетки убити и ранени

Стрелба на концерт в Подмосковието, има десетки убити и ранени

0
124
Снимки: Дневник

Според източник на „Канал 112“ жертвите са най-малко 40 души, ранените – 100 (час по-рано според „База“ убитите бяха 12, а ранените – десетки. Предстои властите да уточнят броя (засега контраразузнаването само потвърждава, че има убити и ранени).

В района са изпратени сили и на „Росгвардия“ и Федералната служба за сигурност (ФСБ), изпратени са 70 бригади на спешна помощ. Руският омбудсман Татяна Москалкова определи ставащото като терористичен акт. Бойци от Специалния отряд за бързо реагиране, изпращани срещу организираната престъпност и за антитерористична дейност, също действат в залата.

Очевидци говорят за използвано автоматично оръжие. Най-малко трима души в камуфлажни дрехи са открили огън на концерт на група „Пикник“ според РИА „Новости“. Групата така и не стигнала до сцената: била в гримьорната по време на атаката.

Мястото на концертната зала

© Google Maps

Малко преди 20:30 ч. българско време агенция „Интерфакс“ съобщи и за втори взрив в залата. Засилени са мерките за сигурност на московските летища.

Огън е открит и във фоайето, и в самата зала едновременно, според близкия до службите канал Mash.

Стрелба на концерт в Подмосковието, има десетки убити и ранени (обновена)

© Telegram

На повечето записи в социалните мрежи хората бягат, макар вече да се появиха и такива с тела. РИА „Новости“ разказва, че много хора прекарали на земята 15-20 минути с надеждата да се в безопасност, след това тръгнали пълзешком към изходите.

Неофициална информация гласи и че около 100 души още бяха в залата към 20 ч българско време.

Източник: Дневник