Свидетел срещу братя Бобокови открит мъртъв в завод

0
90
Пламен /вляво/ и Атанас Бобокови Снимка: 24 часа

Изяснява се дали Васил Богданов е паднал, или е скочил. Разследващите не са открили данни за насилие

Основният свидетел по делото срещу братята Атанас и Пламен Бобокови е бил открит мъртъв. Тялото на Васил Богданов е намерено в завод в Костенец. Изяснява се дали мъжът е паднал или е скочил. Разследващите не са открили данни за насилие.

Васил Богданов е бил дългогодишен директор на „Монбат Рисайклинг“, а след началото на делото срещу Бобокови дава показания срещу тях и постъпва на работа в конкурентната „Елбат“.

По време на разпита в съда Богданов определя като „престъпление срещу държавата и децата на България” дейността на фирмата „Монбат”, собственост на бизнесмените. Той допълва, че депонирането на опасни отпадъци в Плевен е станало заради връзки с кмета на града. Като един от директорите в завода в Монтана той твърдеше, че фирмата генерирала опасен боклук, който първоначално изнасяла за Германия, но след това бизнесмените решили техни фирми да го преработват.

Богданов сключва споразумение с прокуратурата и получава присъда една година условно с три години изпитателен срок като член на групата на Бобокови. Той сътрудничи на разследващите, а показанията му са ползвани като основание за ареста на Атанас Бобоков. Делото срещу братята бе върнато на прокуратурата.