Свиленски: Моделът „ГЕРБ с подкрепата на ДПС“ може да бъде сменен с модела „Трифонов с подкрепата на ДПС“

0
341
Георги Свиленски Снимка: Нова

Трябва да имаме едно наум, казва бившият депутат от БСП

Имаме основателни притеснения, че моделът „ГЕРБ с подкрепата на ДПС“ може да бъде сменен с модела „Трифонов с подкрепата на ДПС“. Това каза водачът на листата на „БСП за България“ в 24-МИР Георги Свиленски пред Нова телевизия.

„На г-н Трифонов му беше връчен мандатът да състави кабинет – т.е. той имаше шанса да махне Борисов още на 15 април. Защо не го направи? Защото вероятно Слави Трифонов с гласната или негласната подкрепа на ДПС не искат промяна на модела. Когато внесохме предложението за мораториум върху концесии и сделки на правителството, нали си спомняте как извадиха от 100 кладенеца вода, как не можело в четвъртък да се гласува, трябвало в понеделник или вторник следващата седмица? За да могат да бъдат раздадени концесиите и да бъдат направени назначенията събота и неделя“, припомни Свиленски.

Той отбеляза също така, че ДПС са били тези, които в миналия парламент са подсказали на председателката от „Има такъв народ“ как да прекъсне заседанието и да саботират разглеждането на второ четене на предложението на БСП за преизчисление на всички пенсии.

„ДПС са тези, които дават своята подкрепа – отзад, отстрани, никога явно, а този път я дадоха на Трифонов. Трябва да имаме едно наум“, коментира Георги Свиленски.