Така е било преди 30 г. Най-лошите правителства са „програмно-експертните“ и „служебните“

1
440
Снимка: фейсбук

Особено когато тия вторите си превишат правомощията и порашковеят или кирилопетковясат

Александър Йорданов Снимка: фейсбук

Александър Йорданов, фейсбук

ПАМЕТ: ТА ТАКА БЕШЕ, КОГАТО УПРАВЛЯВАШЕ „ЕКСПЕРТНО-ПРОГРАМНО“ ПРАВИТЕЛСТВО

Ето какво са писали вестниците на този ден преди 30 години. В случая това е в. 24 часа. Припомням, че тогава правителството с премиер Димитър Попов бе експертно, че дори и „програмно“. В него се бяха подредили „сини“ и „червени“. В парламента – 7-то Велико народно събрание, мнозинство имаше БСП. И ето какво се случва тогава, на 21 август 1991 г. у нас.

„ВЕЛИКИТЕ“ ДЕПУТАТИ ЗАБРАНЯВАТ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ДА ГЛАСУВАТ. Някои от тях днес са симпатизанти на „Демократична България“, която коалиция много настоява българите в чужбина да гласуват. Нима това не е промяна?

ЗАПОЧВА РЕЖИМ НА ТОКА 3 КЪМ 1. Но защо? Защото правителството е „програмно-експертно“, подобно на това, което сега се канят да ни спретнат от ДБ и БСП.

ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ СЕ РАЗБИРА СЪС СИНДИКАТИТЕ. Но защо? Пак поради същото: „програмно-експертно“ е.

Става дума, видно от едно от заглавията и за лоялността на ФУРАЖКИТЕ – тема актуална днес, с оглед на това, че две фуражки ни управляват. Но в конкретния материал се визират руски фуражки. Не че и нашите не са такива, но…нейсе!

Така е било преди 30 години в България. Какъв е изводът? Най-лошите правителства са „програмно-експертните“ и „служебните“, особено когато тия вторите си превишат правомощията и порашковеят или кирилопетковясат. Нещо да не е ясно?