„Тойота“ затваря завода си в Санкт Петербург

0
55
Снимка: pixabay

Корпорацията ще запази гаранционното сервизно обслужване на автомобилите от марките „Тойота“ и „Лексус“

Корпорацията „Тойота“ (Toyota Motor Corp) е взела решение да закрие своя завод във втория по големина град в Русия – Санкт Петербург, съобщи руското министерство на индустрията и търговията, цитирано от Ройтерс.

Японската автомобилна компания „ще изпълни всички социални задължения към колектива в предприятието и ще им изплати допълнителни компенсации в значителен размер“, се казва в съобщението на министерството, цитирано от ТАСС.

Освен това „Тойота“ ще запази гаранционното сервизно обслужване на автомобилите от марките „Тойота“ и „Лексус“ (Lexus) и ще продължи да поддържа своята мрежа от дилъри на моторни превозни средства.

Заводът, в който се произвеждаха моделите „Камри“ (Camry) и RAV4, ще бъде запазен и може да бъде продаден в бъдеще, пише руският в. „Комерсант“, първата медия, която съобщи за закриването на фабриката, позовавайки се на анонимни източници.

„Тойота“ спря производствената си дейност в Санкт Петербург през март поради „нарушаване на веригите на доставки“ и преустанови вноса на моторни превозни средства в Русия, припомня БТА.

Японската компания все още не е отговорила на молбата на Ройтерс за коментар по темата.