Тома Биков: На кабинета бих писал отсъствие вместо оценка

0
109
Тома Биков

Депутатът от ГЕРБ коментира 100-те дни на новата власт

На настоящата власт бих писал отсъствие вместо оценка. За да има оценка, би трябвало някой да е отговорил на някакви въпроси. В случая не виждаме какво може да се оцени, освен това че бяха пропуснати всички предизвикателства, пред които е изправена страната, да започнат да се решават. Това коментира пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Не е вярно, че няма промяна. Не затова считаме, че това правителство трябва да подаде оставка, а точно обратното. Промяната е факт, друг е въпросът, доколко е към добро и доколко дава някаква перспектива за развитие на обществото”, добави той.

Относно вот на недоверие Биков уточни, че това е един от инструментите, които могат да се използват. „Моето лично мнение е, че вот на недоверие трябва да бъде внесен тогава, когато видим, че и част от управляващата коалиция има подобно усещане”, каза депутатът.

„Нашето усещане е, че Кирил Петков и Асен Василев в един момент ще си тръгнат и ще отидат някъде другаде. Където са решили – или откъдето са дошли, или някъде на друго място. А тук ще останат тези, които системно се занимават с политика. Тогава те ще трябва да дават обяснение за всичко, което Петков и Василев са правили”, допълни Биков.