Тома Биков: Сериозна авантюра е да имаш партийно правителство с 64 депутати и да разчиташ за подкрепа на основния си опонент

0
231
Тома Биков

Ако си мислят, че една подкрепа за правителство означава подкрепа по принцип – сериозно се лъжат, заяви депутатът от ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ/ СДС Тома Биков изрази съменение, че предложения състав на кабинет от ПП/ДБ се приема добре вътре в самата коалиция. Пред Нова нюз той заяви, че колегите му от втората по численост група не могат да разберат, че ако мине вариантът с втория мандат, ще се окаже, че те преяждат с власт .

„Това е най-опасно за една политическа сила. Това е причината ДБ да са по-обрани, осъзнавайки този риск, те говорят за експертно правителство, разпределяйки отговорността. Да имаш партийно правителство с 64 депутати и да разчиташ за подкрепа на основния си опонент е сериозна авантюра, която може да приключи с катастрофа не само за ПП, но и за държавата”, каза Биков.

„Ако си мислят, че една подкрепа за правителство означава подкрепа по принцип – сериозно се лъжат”, допълни депутатът от ПП-ДБ. Той призова да се даде шанс на правителство, дори само за да има парламент.

Според Тома Биков с искането за оставка на Иван Гешев всички опорки, че са зависими и ги е страх, са отишли в канала.

„За нас е добре „Барселонагейт“ и всички останали сигнали да се гледат от друг главен прокурор, за да няма обвинение, че едва ли не те са приключили. Сега е времето да се направи реформа в съдебната система”, заключи той.