Тошко Йорданов: Надявам се следващият опит на Радев да направи партия да е по-успешен от първите два

0
107
Тошко Йорданов Кадър: БНТ

Първият опит с Кирил и Асен беше трогателно нещастен за цялата държава, каза председателят на ПГ на ИТН

Радев може да казва каквото си иска. Включително и след края на мандата си би могъл да оглави политическа партия. В кръга на шегата надявам се следващият му опит да е по-успешен от първите два“, каза пред БНТ председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

„Първият опит с Кирил и Асен беше трогателно нещастен за цялата държава. Още сърбаме попарата на тия двамата, които управляват“, заяви Йорданов.

Председателят на ИТН заяви, че партията ще се яви самостоятелно на европейските избори.

„ИТН ще се яви на европейските избори със самостоятелна листа и нашите евродепутати, колкото там успеем да вкараме, ще бъдат в семейството на консервативните партии, защото там е здравият разум“, посочи Йорданов.

Той коментира темата и предложението на МС да отпаднат таксите за обучение на студентите и докторантите в държавна поръчка.

„Има прекалено много университети в България, има повече студенти, отколкото реално завършват. Следствие на което цената, не цената, а стойността на образованието е изключително ниско. Нивото е ниско. Цялата порочна схема парите да следват ученика довежда до това, че никой няма високи изисквания“, уточни председателят на ИТН.

По думите му „това е поредната безсмислена дейност, която развива сегашният кабинет“.