Трети ден продължават протестите и блокадите на пътища в страната

0
54
Прохода на Републиката остава блокиран трети ден.

Денков чака енергетиците в София

Трети ден на протести и пътни блокади от страна на енергетиците, които засега няма изглед да се откажат.

Движението през Прохода на Републиката е блокирано още при Гурково. Протестиращите са позиционирани в три точки, така че да бъдат ограничени и възлови обходни маршрути.

Международни шофьори вече второ денонощие са в капан.

Работещите в мините и ТЕЦ „Марица изток 2“ се обявиха срещу териториалните планове за справедлив преход на въглищните райони, приети от правителството в петък.

Днес в Министерския съвет премиерът Николай Денков организира среща с протестиращите енергетици и миньори в 16 часа. Поканени са и лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“, и представители на синдикати в сектора.

Вчера след преговори с министъра на енергетиката Румен Радев, синдикални лидери обявиха, че няма да се отзоват на поканата на премиера. Те настояха и за извънредно заседание на Министерския съвет, на което техни представители да обсъдят с властта спорните планове.

Европейската комисия все още не е получила българските териториални планове за справедлив преход, съобщиха от институцията за БНТ.

Заради блокадите в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути:

За пътуващите по магистрала „Тракия“ той е от пътен възел „Нова Загора“ по пътя към Нова Загора – Сливен до пътен възел „Свобода“.

За пътуващите по път Казанлък – Стара Загора: за гр. Стара Загора – през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък – по пътя Стара Загора – Нова Загора – Сливен, бул. „Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация можете да намерите на страницата на Агенция пътна инфраструктура