Три са версиите за катастрофата с военни край Резово

0
53
Снимка: pixabay

Шестима от ранените остават за лечение в болницата в Бургас

Продължава разследването на обстоятелствата около инцидента с тежкотоварен автомобил на въоръжените сили, който е превозвал мигранти. Вчера превозното средство, пътуващо от от Резово към Граматиково, катастрофира.

„В хода на разследването ще проверим всички версии за инцидента. А те са евентуално виновно поведения от страна на водача, техническа неизправност на автомобила и евентуално агресивно поведение от страна на задържаните афганистански граждани. Но предстоят разпити и огледи, които ще установят със сигурност причината за произшествието”. Това заяви военноокръжният прокурор на Сливен Христо Тинев, цитиран от Нова тв.

Той уточни, че алкохолната проба на водача е отрицателна и няма установена употреба на наркотични вещества.

Вследствие на удара загинаха двама души, които са чужди граждани, а други 11 бяха ранени и са в болница. Леко пострадали са и двама български военнослужещи, които са били в кабината на камиона. Те са на възраст 42 и 23 години.

Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас Светослав Тодоров разкри подробности за състоянието на пострадалите.

Общо в камиона са пътували 35 мигранти. 17 души са били откарани в болницата в Бургас – 15 афганистански граждани и двамата военни. Състоянието на пострадалите е стабилно, уточни Тодоров.

„Един от ранените е с контузия на гръден кош, трима са с травми на гръбначния стълб, но няма опасност за животите им”, подчерта зам.-директорът на лечебното заведение, в което са настанени. Четирима от афганистанските граждани и двамата българи остават за лечение.

От военната прокуратура в Сливен обясниха, че теренът, по който се е в движел тежкотоварният автомобил, бил много лош. Преди катастрофата военнослужещите са хванали група от 35 мигранти, за които се предполага, че са афганистански граждани.