Трима депутати от „Възраждане“ с оферти от Петков и Василев

0
197
Цончо Ганев Снимка: кадър

Обещано им е, че ще бъдат компенсирани, ако гласуват за новото правителство

„Възраждане” ще даде пресконференция днес, на която ще изложи факти за това как през почивните дни ПП активно са се свързвали с трима техни депутати, оферирали са ги и са искали подкрепа. Това заяви в ефира на „Твоят ден” по Нова тв народният представител от партията Цончо Ганев.

„Ще покажем конкретни неща. Не само се пише, но им звънят. Ще дадем конкретни имена. Това не е само в нашата парламентарна група. Прави се с ИТН от месеци.“

Той каза още, че на колегите му е обяснено, че „ще се намери начин да се компенсират, ако подкрепят новото правителство. Кирил Петков е намесен в единия случай”, твърди още Ганев. Той нарече парламентът тържище.

А програмата на ПП –  „стари новини”.

Според него се говори за колосална цензура, да не се чува гласът на отсрещната страна.

„Голяма част от „факт чекърите” са свързани с фондация „Америка за България”. Няма никаква обективност, намираме се в романа на Джордж Оруел. Не се цензурират призиви за убийство на руски войници”, посочи той.

По думите му партия „Възраждане” е била забранена и подложена на редица ревизии заради вижданията си, но нищо нередно не е открито. „Гледаме хората в очите и нямаме никакви притеснения”, категоричен е той.

„Намираме се в мерзко време, парламентаризмът преминава през най-срамните си дни. НС се превърна в тържище за депутати”, коментира Ганев. Той призова ПП да обясни и как ще се случи диверсификацията на газовите доставки.