Twitter блокира Тръмп за постоянно, той обяви, че ще създаде своя мрежа

0
59
Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Модераторите блокираха коментарите му и в акаунта на Белия дом

След като блокира за постоянно личния акаунт на президента Доналд Тръмп, снощи социалната мрежа Туитър съобщи, че ще вземе мерки срещу всеки друг акаунт в своята система, ако все още действащият президент на САЩ започне да го използва, предаде ТАСС, цитирайки представител на мрежата.

Последва и съобщение, че Туитър спира акаунта на президентската кампания на Тръмп – @TeamTrump, заради нарушаване на правилата на мрежата.

Ръководството на компанията, чиято собственост е Туитър, заяви, че смята да предаде контрола над официалните акаунти на президента на САЩ и на Белия дом на демократа Джо Байдън, след като той положи клетва като следващия президент на страната на 20 януари. Именно на тези акаунти в Туитър Тръмп се опита да пусне свои туитове след блокирането на личната му страница там, но те бяха веднага отстранени от модераторите на мрежата.

После текстовете на тези туитове бяха разпространени от пресслужбата на Белия дом. „Както аз отдавна казвах, Туитър отива все по-далече и по-далече в ограничаването на свободата на словото, и ето че днес служителите на Туитър, в координация с демократите и радикалните леви, премахнаха моя акаунт от тяхната мрежа, за да заставят мене и вас да мълчим“, написа Тръмп, цитиран от ТАСС.

Президентът републиканец обяви, че разглежда възможността за създаване на собствена, алтернативна на Туитър платформа, след като неговата бе блокирана от администрацията на социалната мрежа.