Тялото на убитата брокерка престояло в бидон с киселина 3 месеца

0
156
Станимир Рагевски конвоиран от полицаи Снимка: Флагман

Бизнесменът Рагевски обвинен за престъплението

Станимир Рагевски е обвинен за убийството на брокерката от Бургас Теодора Бахлова. Това съобщиха на съвместен брифинг МВР и прокуратурата в Бургас. Тялото ѝ е било повече от три месеца в съд с киселина, разкриха още разследващитес. Поради това много трудно се е извлякъл годен ДНК материал от останките. Обвинението е за убийство чрез огнестрелно оръжие. За това законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода, но при разкриване на допълнителни доказателства, присъдата може да стане доживотен затвор.

Теодора Бахлова

„Вероятно убийството е извършено в деня на изчезването. След което тялото на убитата е положено в бидон, използван е силно корозиращ разтвор, чийто концентрат ще бъде установен по-късно.

Бидонът е преместен в търговски обект, който не се ползва от доста време и там тялото е преседяло в този съд около 3 месеца. Обвиняемият е предприел достатъчно действия, за да може да прикрие извършеното престъпление. „Останките от тялото бяха намерени в гробищния парк в Бургас в парцел, който не е посещаван често от хора“, каза комисар Калоян Калоянов, директорът на МВР-Бургас, цитиран от Дарикнюз. Останките са били посочени на МВР от Диян Дичев.

От прокуратурата в Бургас заявиха още, че „към настоящия момент Диян Дичев е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 294 от НК за това, че е спомогнал лице, извършило престъпление от общ характер, да се укрие или да избегне наказателна отговорност. Формите на конкретното изпълнително деяние на този състав за Дичев е укриване на останки от трупа, както и укриване на оръжието на престъплението – огнестрелно оръжие“.

Станимир Рагевски е обвинен и в убийството на 28-годишния Юмер Мехмед. Намерено е оръжието, с което е бил убит Юмер Мехмед. Предстои да се повдигне обвинение на човека, укрил останките от тялото, стана ясно още на брифинга.