Уазка със сърп и чук и надпис СССР се превърна в част от коледната украса на Дупница

0
16860
Уазката с надписа СССР на червения кмет Дангов.

Руското возило зае централно място пред сградата на кметството на площад „Свобода”

Уазка със сърп и чук и надпис СССР се превърна в част от коледната украса на Дупница. Руското возило зае централно място пред сградата на кметството на площад „Свобода”. Гледката предизвика бурни емоции сред жителите и гостите на града, които недоумяваха какво точно е отправеното послание към тях в навечерието на Рождество Христово от страна на новото общинско ръководство и кмета Първан Дангов.

Вълна от смях, саркастични коментари и негодувание заляха социалните мрежи в Дупница, минути след публикуването на първите фотоси с уазката.

Мнозина определят решението за алтернативната коледна украса като реставрация на комунизма и тежка проруска пропаганда, в която е въвлечена и кметската институция. Още повече, че със същото руско возило не веднъж и дваж са забелязвани да се придвижват самият новоизбран кмет на Общината Първан Дангов и неговият брат Веселин Дангов.

Това е поредният показен акт, чрез който кметът на Дупница демонстрира любовта си към съветските символи. Вече близо месец червена петолъчка грее от върха на коледното дърво в центъра на града.

В свой пост във фейсбук Дангов честити настъпващите коледни празници на децата с обяснението, че Дядо Коледа и Дядо Мраз са братя.

Действията на градоначалника предизвикаха внасянето на официални питания и в заседателната зала на Общинския съвет, където опозицията от ГЕРБ в прав текст попита Първан Дангов защо е премахнато знамето на Европейския съюз от кметския кабинет и пилоните пред сградата на кметството и истина ли е, че е отправена официална покана за визита в града към руския посланик Н. Пр. Елеонора Митрофанова.