Уличиха Далай Лама в сексуална злоупотреба с дете

0
100
Снимка: туитър

Иска да му смуче езика

Духовният водач Далай Лама беше уличен в сексуална злоупотреба с дете, пишат световните медии. Онлайн се появи видеоклип, на който гуруто целува дете по устните и после му казва „смучи ми езика“ по време на събитие в Индия, пише Си Ен Ен.

В клипа се вижда как детето приближава Далай Лама и го пита: „Мога ли да те прегърна“. Тогава 87-годишният духовен лидер го кани на сцената и показва с пръст бузата си, казвайки: „Първо тук“. Момчето го прегръща и целува.

След това той посочва устните си и казва: „Мисля си, че и тук трябва накрая“, след което придърпва момчето и го целува по устните. Няколко секунди по-късно Далай Лама се изплезва и му казва: „И ми смучи езика“.

От офиса на духовния водач пуснаха официално изявление, в което се казва, че Далай Лама се извинява. „Негово светейшество иска да се извини на момчето и неговото семейство, както и на много си приятели по света, за болката, която тези думи може да са причинили“, се посочва в изявлението.

Това не е първият случай, в който Далай Лама е замесен в подобен скандал. През 2019 г. след интервю за Би Би Си духовният водач трябваше да се извини, след като каза в ефир, че ако бъде наследен от жена, то тя трябва да е „по-привлекателна“. През 2018 г. намекна, че Европа трябва да остане за европейците в момент, в който нивата на бежанските потоци растяха.