Управляващата коалиция пак без позиция за военна помощ за Украйна

0
104
правителството
Министерският съвет

БСП потвърдили, че са против и няма да пращат свой представител в делегацията в Киев

Управляващите пак не взеха решение за изпращането на военна помощ за Украйна, стана ясно след 2-часовия коалиционен съвет. Те ще умуват след посещението на правителствената делегация в Киев, съобщи Tribune.

Преговорите ще продължат след завръщането на българската делегация от Киев, съобщи представителят на ИТН Станислав Балабанов. По време на визитата политиците ще се срещнат с президента Владимир Зеленски. Подробности от програмата и времетраенето ѝ няма да се съобщават от съображения за сигурност.

Освен него в делегацията ще има представители на още две партии от коалицията – Калоян Икономов от „Продължаваме промяната” и ген. Атанас Атанасов от „Демократична България”. От БСП са потвърдили и на съвета, че техен представител няма да има.

„Всичко зависи от посещението ни в Украйна, за да сме информирани и продуктивни за бъдещи разговори между партньорите, за да се изчистят всички детайли. България трябва да има ясна, конкретна, единна позиция, да знаем какво в бъдеще ще бъде изпращано и под каква форма“, поясни Балабанов.