Уволненият шеф на „Вътрешна сигурност“: Рашков ми каза да напускам или ще си имам проблеми

0
695
Стефчо Банков Снимка: Новини.бг

Дирекцията никога не е подслушвала политици и проверките ще докажат това. Ще си търся правата в съда, казва Стефчо Банков

Откакто служебният вътрешен министър дойде на власт се осъществява терор не само над мен, но и над всички полицейски служители. Като лоялен служител на МВР нямах намерение да говоря, обаче трябва да кажа как стоят нещата. Терорът се изразява в това, че министър Рашков лично ми заяви, че не желае да работи повече с мен и да напусна, иначе ще си имам проблеми. Това заяви пред медиите смененият началник на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР Стефчо Банков, предаде репортер на Novini.bg

,,Не мога да ви кажа в момента каква точно длъжност изпълнявам след отстраняването ми. Знам само, че работя в звеното за подпомагане на изборите – бе ми предложен един кабинет в ъгъла, почти без никаква светлина, до входа на тоалетната“, коментира Банков пред журналистите и уточни, че не можел да откаже новата длъжност, тъй като по закона за МВР тогава ще подлежа на уволнение.

Той отрече „Вътрешна сигурност“ да е подслушвала политици.

„Вътрешна сигурност“ никога не е подслушвала политици и проверките ще докажат това. Тече проверка по разпореждане на министър Рашков. Ще си търся правата в съда, защото никога не сме подслушвали политици – нито аз, нито някой друг от колегите. Това са просто неверни внушения, поясни още Банков.

По думите му вътрешният министър му е възложил да направи „стратегически анализ“ за изборите в качеството му на съветник в звеното. Това е звеното за разчистване, категоричен бе на финала бившият директор на „Вътрешна сигурност“.