Въоръжени гавази пазят Васил Терзиев в Алма Матер

0
220
Терзиев с гардове и пиар навсякъде.

Столичният кмет ходи и до тоалетна с охрана и пиар, забелязаха студенти от Софийския университет

Васил Терзиев ни върна в най-зрелите години на мутро-чалгата, възмутиха се научни работници, преподаватели и гости на СУ „Климент Охридски“. Непосредствено след поредното безплодно заседание на СОС, столичният кмет отиде в Алма Матер, където се проведе публично обсъждане на новия софийски бюджет, съобщава „Трибюн“.

Без капка срам, Терзиев оскверни храма на знанието и духовността, нахълтвайки с въоръжени до зъби гавази, все едно не е избран от хората градоначалник, а първи братовчед на Крушата и Маймуняка. По петите му го следваше гард с бръсната глава, който демонстративно беше окичил патлак на колана си и гледаше присъстващите граждани на кръв.

Здравенякът бе неотлъчно до боса си дори в тоалетната, видя наш папарак. Не особено по мъжки, двамата се усамотиха във WC-то, а пътьом младежът леко докосваше Терзиев през кръста. На излизане двамата тръскаха мокри китки грациозно, уточняват от svobodnoslovo. „Най-вероятно това е протоколът за пазене на висши политици“, пошегуваха се зевзеци.

 

Излишно е да казваме, че тежкият кметски кортеж от скъпи лимузини беше затапил ул. „Шипка“ докато вътре течеше събитието.

Въоръжената визита буквално взриви академичните среди, които до сега не бяха виждали друг посетител да се движи с охрана в аулата на СУ.

Възрастен професор припомни, че в тази зала някога е заседавал Втори състав на Народния съд, от чието котило произлиза семейството на столичния кмет.

За комунистическата закваска на Терзиев напомняше и масата с червена покривка в стил късен соц президиум, сякаш оживяла от архивите с чичото на кмета – Петър Младенов.

Вместо да гледат безучастно гаврата, студентите от Софийския университет доказаха, че с право са считани за хора с будна гражданска съвест. Група момчета и момичета извикаха полицаи, които на мига изкараха охраната на Терзиев от аулата.

Младежът с юнашката фланелка носи оръжие в СУ, а това нарушава всички закони“, заяви един от униформените, който лично показа вратата на напращелия от мускули бодигард. Ролята на охрана обаче бързо беше иззета от пиара на кмета, който през цялото време го следваше неотлъчно по петите, включително вардеше докато Терзиев се облекчава по малка нужда, забелязаха бдителни посетители.