Варненски ученички бият и се гаврят със своя връстничка

0
124
Снимка: архив

Качили видео в социалните мрежи как им лиже обувките

Нов случай на насилие между непълнолетни момичета. Този път действието се развива във Варна.
В социалните мрежи се появиха видеа на ученички, които упражняват насилие и унижават своя връстничка. Учениците са от различни варненски гимназии.

След като карат жертвата да се извинява, едно от момичета й казва, че ще трябва „да й оближе обувката“. След това започват и шамарите, съобщава DarikNews.bg.

Установено е, че пострадалата е ученичка от 11 клас от Варна. В клиповете с насилие участват група младежи на възраст от 15 до 18 години. Директори на училища също са гледали видеата и са разпознали свои ученици, участвали в агресията.
Министерството на образованието и науката е стартирало цялостна проверка по случая. Информацията към този етап е, че замесените са от няколко професионални гимназии в града.

Затова и във всяко от училищата ще работят психолозите от мобилната група. Ще бъде оказана и допълнителна подкрепа на учители от засегнатите училища за повишаване на квалификацията им за реакция при такива случаи и за тяхната превенция, съобщиха от МОН.

Регионалното управление на образованието във Варна е сезирало Държавната агенция за закрила на детето и е подала сигнал на органите на МВР.

МОН вече създаде организация във всеки от шестте центрове за психологическа подкрепа в страна да могат да се приемат сигнали и да се обсъждат конкретни случаи от българските училища с цел бърза реакция и превенция на случаи на насилие.