Възрастен мъж загина, а три къщи изгоряха при пожар в Търговище

0
29
колата
Снимка: архив

Разследване ще изяснява причината

Две къщи със стопански постройки изгоряха, а на трета са нанесени значителни материални щети при пожар в Търговище. По думите на съседи в къщата, където е възникнал пожара, са живеели 88-годишен възрастен мъж, който е починал, а 82-годишната му съпруга е спасена. Тя е прегледана в Спешна помощ и е в добро състояние.

По непотвърдена информация пожарът е възникнал след 9 часа тази сутрин на ул. „Китка“ в кв. „Малчо Малчев“. Очевидци разказват, че огънят е тръгнал от стая или съседен гараж. Бързо се е разпространил заради вятъра и е обхванал целия имот. След което се е прехвърлил и на съседните.

В района къщите са залепени почти една до друга и това е улеснило разпространението на огъня.

В потушаването на пожара са участвала 4 екипа на пожарната, но тъй като все още има опасност, дежурен екип е оставен на мястото. Текат следствените действия за изясняване на причините за пожара.

„За мен пожарната дойде много бързо, може би за 5 минути. 2 ли са? 3 ли са? Те са къща до къща. Веднага хукнах натам, вместо да си вляза вкъщи, нищо не можеше да се помогне, освен за дядото, нищо. Огънят излизаше от прозореца вече. Мъчихме се да изкараме дядото, обаче огънят вече беше излязъл от прозореца, нямаше начин как да помогнем, изкарахме само бабата навън“, каза за БНТ Красимир Тончев, съсед и очевидец на пожара.