„Възраждане“ подкрепя военна помощ за Украйна, ако ДБ я доставят и станат доброволци там

0
45
Костадин Костадинов Снимка: архив

Така ще решат два много важни вътрешнополитически проблема и на Украйна, и на България, каза Костадин Костадинов

От „Възраждане“ ще подкрепят военна помощ за Украйна, ако от ДБ станат доброволци там, заяви в декларация от името на групата лидерът на партията Костадин Костадинов.

„Ще подкрепим предложението на „Демократична България“ за изпращане на оръжие в Украйна при условие тази военна помощ да бъде занесена от парламентарната им група, а техните народни представители да се включат като доброволци там. Така ще решат два много важни вътрешнополитически проблема и на Украйна, и на България“, увери залата Костадинов. Той определи дебатите по въпроса като парад на лицемерието и попита защо парламентът не се осъжда агресията на Турция в Ирак, след като е в ход мащабна военна операция срещу кюрдите.

Лидерът на „Възраждане“ обвини управляващите, че са се „огъвали“ пред външен министър на една чужда държава, който е на посещение у нас.

„Вчера бе поставена темата за автономията на българите в Украйна, което бе изтълкувано в някои медии като руска пропаганда. Никой не говори за това, че в Украйна се извършва възродителен процес, бяха сменени имената на сънародниците ни, бяха затворени българските училища там“, изтъкна Костадинов.