Велико Минков: Габриела и майка й гледат на нас с Пейо като на биологичен материал

0
91
Велико Минков

Той очаква да се направи ДНК тест и след резултатите от него да бъде вписан в акта за раждане на детето като негов баща

„Това, което чух от адвокатите в съдебната зала, не ме изненада, но ме учуди какви фантасмагории успя да изговори Красимира – майката на Габриела“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV Велико Минков, който твърди, че е баща на едно от двете деца, чиято майка е обвинена за убийството на съпруга си.

На 18 януари в София тялото на 44-годишния Пейо Пеев бе открито в опожарен автомобил, като преди това е бил удушен. За убийството са задържани съпругата на Пейо – Габриела Славова и нейната майка Красимира Трифонова.

Велико Минков е един от първите задържани, но отказа да коментира защо, тъй като може да попречи на разследването.

Той сподели, че е виждал само веднъж и отдалече детето, за чието бащинство претендира, но приятелки на Габриела му изпращали снимки на бебето. Според Минков то много прилича на него. Към момента няма контакт с родителите на Пейо Пеев, при които е детето, тъй като социалните са го посъветвали да не го прави.

„Имам им доверие. Познаваме се от септември месец с тях. С майката на Пейо сме поддържали комуникация. През четирите месеца, в които се познавах с Пейо, съм си комуникирал повече с него, отколкото със собствената си сестра. Това, което говори Красимира, са фантасмагории и измишльотини, за отношенията им. Знам го лично от Пейо“, поясни Велико Минков.

„Те двете с дъщеря ѝ гледат на нас като на биологичен материал, а не като на бащи, които трябва да имат роля в живота на децата си“, допълни още той.

„До средата на бременността такова отношение от Габриела не е имало, то се промени след намесата на майка ѝ. Това, че съм искал да направи аборт, е лъжа. За мен се подготвяше стая в дома им, в която да живея. През първата година щяхме да бъдем в нейния апартамент, а след това щяхме да се преместим в къщата, която строя“, заяви Велико Минков.

„В последните седмици, преди да се разделим, разбрах, че Красимира е подготвяла всъщност втора детска стая“, допълни още той.

Минков очаква да се направи ДНК тест и след резултатите от него да бъде вписан в акта за раждане на детето като негов баща.

Той е направил апел от „Социално подпомагане“ да не бъде лишаван от контактите с детето му.