Вежди Рашидов осъди „гробаря“ Минеков за 20 000 лева за клевети и на втора инстанция

0
188
Вежди Рашидов Снимка: архив

Става дума за 16 публични изявления на Минеков в продължение на четири години

Бившият министър на културата Вежди Рашидов осъди също бивш министър на културата Велислав Минеков за нанесени клевети и обиди в публични изявления в продължение на четири години.

На 27 юни Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд от 31 март миналата година. Така и на втора инстанция бе потвърдено, че изявленията на Минеков, направени в 16 публикации, са позорящи за доброто име и личното достойнство на Вежди Рашидов.

Съдът е определил Минеков да заплати на Рашидов 20 000 лева плюс разноските по делото.

Системните клеветнически и обидни твърдения на Минеков са абсолютно безпочвени и засягат по недопустим начин доброто име, авторитета, творческата кариера италанта на Вежди Рашидов.

Да накърниш достойнството на един човек не е свобода на словото, клеветата и обидата не са свобода на словото, а издават тежки комплекси, коментираха юристи.

Неспиращата фиксация на Минеков върху доказания голям български художник и семейството му продължава с години. Това принуди Вежди Рашидов да заведе срещу него и второ дело за клевета и обида

Защитник на Вежди Рашидов е авторитетната адвокатска кантора на Менко Менков.

„Всеки човек трябва да пази честта и името си. Потърсих правата си в съда. Видя се, че има честни и достойни съдии. Задача на правосъдието е да създаде хигиената в обществото ни, за да не бъде омърсяван всеки достоен човек, защото всички ние живеем, за да сме достойни в очите на родителите ни, на децата ни, на внуците ни и на цялото общество“, коментира лаконично Вежди Рашидов