Вежди Рашидов удари звънеца и призова депутатите: Мислете

0
22
Вежди Рашидов

235 народни представители се регистрираха за старта на 48-ото НС и се заклеха. „Възраждане“ останаха седнали на химна на ЕС

Мислете. Това призова неколкократно депутатите от новото 48-о народно събрание доайенът Вежди Рашидов при старта му.

5 минути след 9 часа Рашидов удари първия звънец. 235 депутати се регистрираха за първото заседание.

Някои казват, че с възрастта човек помъдрява, други, че тялото остарява. Спомням си как като малко момче мечтаех да открия света, дойдох да се изуча. Спомням си наказанието, унижението и смяната на имената. Революцията, палатката и куполите пред „Кристал“, Града на революцията, главната стачка на ВНС, протестите, неволите и поуките. Спомням си, каза Рашидов на младите си колеги. И им обясни, че прави това, защото мъдростта се ражда от паметта, а тя е изградена от спомени.

Най-добрият пророк на бъдещето е миналотото. Дума по дума, камък по камък сградихме живота си. Много хора допринесоха за това. Едни помним, но други не познаваме. По пътя срещнахме немалко несгоди.

Сега стоим всички заедно – едни чегъртани, други обидени, трети забравени, четвърти анатемосвани. И пак се чудим защо и накъде. В стремежа да покажем правотата си, заляхме всичко със страдание.

Агресията ражда само агресия, а отрицанието води само до отрицание. Докога така?

Объркани в мерки и реформи, влизаме все повече в познатата ни антиутопия.

Затова ви моля – мислете. Нека, когато се изправяме един срещу друг, да помним, че всеки от нас има своята история, семейство, достойнство.

Нека спорим, но да не се обиждаме. И аз като вас изживях младостта, но е нужен и опит, обърна се Рашидов към младите си колеги.

Мислете, знам, че всички тук са различни, както цветовете на палитра, от това може да излезе нещо хубаво, завърши депутатът от ГЕРБ./24 часа