Вигенин: В София БСП е разделена, едни одобряват действията на съветниците, други – не

0
22
Кристиан Вигенин

Ще следим работата на нашата група в СОС, каза зам.-председателят на партията

Националното ръководство на БСП свали доверието си от групата ни в Столичния общински съвет. Ще предложа на колегите да създадем малка експертна група, която да следи работата на групата на БСП-София в СОС. Това заяви пред Би Ти Ви зам.-председателят на БСП и на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Политически не беше необходимо да си обърнат гласовете „за“ – щяха да изберат председател на СОС и без гласовете на БСП. В София партията е разделена, една част от тях са съгласни с действията, друга не – и поискаха по-тежки мерки срещу нашите общински съветници, допълни Вигенин по темата.
Имахме предложение да сме част от сглобката, но отказахме, каза още той.

Според него в момента няма спор каква външна политика да води България, а кой да застане на поста.

„Не смятам, че трябва да се съчетават постовете на премиер и външен министър, каквато беше идеята за Мария Габриел сред ротацията. Според него Денков също не трябва да бъде министър на външни работи.

Защо Николай Денков, който има принос за образованието, трябва да бъде принуждаван да се бори за пост, за който няма познания и опит, пита Вигенин.

Не е толкова сложно евроизборите да съвпаднат с нови парламентарни избори. Още повече че европейските избори са в някаква степен и национални. Не може хората да бъдат занимавани непрекъснато с това кой да е външен министър, каза още Вигенин.