Владислав Панев: Коалицията е трън в очите на много хора

0
26
Владислав Панев Снимка: Би Ти Ви

Избирателите ни казват, че вече с мъка гласуват за нас, коментира депутатът

Избирателите ни казват, че вече с мъка гласуват за нас, надявам се това да се обърне като усещане и то с резултати. Това каза Владислав Панев от „Демократична България“ пред bTV.

Преди две години Панев беше в центъра на скандал. Тогава той се снима с Делян Пеевски от ДПС, а неговите съпартийци реагираха остро. Сега обаче ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС взимат заедно решения в Народното събрание.

„Преди 2 години исках разбиране и сега ги разбирам и тях. Не им съчувствам. Важното е да работим в интерес на България и го правим до голяма степен“, каза Панев.

„Коалицията е трън в очите на много хора. Когато имаме успехи в НС и в изпълнителната власт, това е добре. Когато нещата се затлачат, тогава не толкова, но това е положението. По-добра алтернатива за управление в момента няма“, допълни още той.

Панев оцени и работата с колегите от ГЕРБ и ДПС като трудна, но постигаща „немалко“ резултати. „Постигнатото до момента не е за пренебрегване“, смята той.

На въпрос как ще се разпределят регулаторите, той уточни, че вписаното в Конституцията изискване за две трети мнозинство при избор не е случайно.

„Вече е заложено черно на бяло, че членовете на регулаторните органи няма как да са политически лица“, каза Панев.

На въпрос дали ДПС ще има свои представители в регулаторите, Панев коментира, че като всяка политическа сила „те могат да номинират представители, които ако имат нужните професионални качества, да бъдат одобрени от мнозинството“.