ВМРО: Долу ръцете от проф. Кантарджиев!

0
76
Проф. Тодор Кантарджиев Снимка: 24 часа

Кацаров мина тънката граница на принципността и поруга експертността

„Долу ръцете от проф. Кантарджиев! Министър Кацаров мина тънката граница на принципността и поруга експертността. Когато реваншизмът вземе връх и в медицината, войната на терена на морала е безвъзвратно отдавна загубена“. Това се казва в позиция на ВМРО.

Партията обявява, че застава категорично зад проф. Тодор Кантарджиев и мотивът „навършена възраст за пенсия“ е просто параван този достоен лекар, спасил през дългогодишната си работа и чрез съветите си по медиите може би стотици хиляди българи, от десетки вирусни вълни назад в годините, и особено от пандемията от Ковид-19, просто да бъде премахнат.

„Да, той беше част от Националния оперативен щаб. И да! Той не се криеше и срамуваше от това. Точно обратното. Той имаше смелостта да изрази собственото си мнение и да даде своята „народна рецепта“, достъпна за всяко семейство как да се предпазим и как да се лекуваме. Обиждайте, нападайте и обвинявайте НОЩ за каквото искате по политическа линия. Има за какво! Но да оспорвате личната експертиза на хората, доказана през годините – това вече е прекалено. Реваншизъм даже е меко определение. Има морални доводи, които могат да се облекат в правни норми. Има обаче и правни доводи, които не са морално оправдани“, пишат ВМРО.