ВМРО предлага широко патриотично обединение без лидери в листите

0
612
Снимка: Tribune.bg

45-ото Народно събрание бе най-грозният парламент, каза лидерът на организацията

45-то Народно събрание бе най-грозният парламент, посочи на брифинг лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от „Трибюн“.

„Българският народ реши в 45-то Народно събрание да влязат тези партии. На някои не им стигаха гласовете, не поеха отговорност и издигнаха лозунга – „Вся власт советов“, коментира Каракачанов. Той уточни, че с бързи законодателни промени парламентът е решавал нечии партийни проблеми.

„Една стара муцуна от червените се хилеше, че прави поправката „Джамбазки“. Те промениха законодателството в своя полза. Лишаваш една европредставена партия от членове в секционните комисии. Това са хора, които могат да плюят и храчат, но не и да мислят“, констатира лидерът на ВМРО. По думите му е направено „по-страшно предателство“.

„Под благовидния повод да дадем на българите в чужбина да гласуват, те дадоха възможност извън ЕС да се откриват безразборно секции. Късата им памет показа, че не помнят как 2001 г. Иван Костов откри безконтролно секции в Турция и яде дървото“, напомни Каракачанов. Според него войводите могат да се явят самостоятелно на изборите на 11 юли, да направят „турлюгювеч“ като се обединят, смятайки гласове на отделни формации, или да се търси обединение на патриотичния вот на предстоящите избори. В тази връзка ВМРО предлага 7 принципа за обединение на извънредния парламентарен вот на 11 юли.

За войводите е патриот не този, който обича повече САЩ или Русия, а следва да обича на първо място България. На второ място за ВМРО страната има нужда от помирение.

„32 години ние сме шампиони по това да се мразим. Нацията беше разделяна на монархисти и републиканци, русофили и русофоби. Ние сме под 7 млн. души. Политическите сили да преодолеят това разделение на фили и фоби. Ако не да си подадем ръка, да се определят 7-8 неща, около които да се обедини патриотичния вот у нас. През 1991 г. го направи Полша и вижте къде са сега“, посочи лидерът на ВМРО. Той продължи с демографската криза, тъй като с 40 000 българи всяка година намалява нашето население, а това е един град като Видин.

На трето място войводите ще се противопоставят на опитите да бъдат подменени традиционните български ценности, като ни се наложи джендър идеологията.

„Може да се нарече политически некоректно, но на четвърто място трябва да преодолеем пълзящата циганизация на обществото. Част от обществото ползва фондове, но не влага и стотинка в тях“, коментира в допълнение Каракачанов.

Той смята, че едно бъдещо обединение трябва да отстоява българския интерес и по отношение на преговорите с Македония, и по отношение на Турция, която провежда политика на неоосманизъм.

„Предлагаме Конституцията да се промени в няколко направления – за увеличаване на правомощията на президента, намаляване на броя на депутатите и създаване на система за отзоваване на неудачно попаднали депутати в парламента“, посочи Каракачанов. Според него проблемът за обединение е в лидерите на патриотичните организации.

„Всички сме виновни. Предлагам на колегите си от НФСБ, Атака, ВОЛЯ да направим крачка встрани и да не участваме по листите и да дадем възможност на българския патриот отново да се обедини, защото в българския парламент няма да е по-лесно, отколкото в този, който свърши“, подчерта лидерът на ВМРО.