Вотът на Радан срещу България загря фейсбук, той се оправда с техническа грешка

0
1774
Радан Кънев Снимка: фейсбук

Подал съм необходимото заявление за коригиране на вота до администрацията на ЕП, заяви той

Фейсбук загря след новината, че Радан Кънев е единственият български евродепутат, който е гласувал против приемането на България в Шенген. Представителят на ДБ в европарламента е дал отрицателен вот, затова страната ни да бъде приета в шенгенското пространство, нещо за което се борим от години, пише Tribune.bg.

Георг Георгиев написа остър коментар, като определи Кънев и партията му ДБ като „отцеругатели“.

„В ЕП Радан Кънев от ДеБъ гласува ПРОТИВ приемането на България в Шенген. Поздравления, родолюбиви българино! За теб и политическото великолепие, което представляваш!

Отцеругатели подли…“, написа Георг.

„ДБ подкрепи пакет „Мобилност”, който съсипва българските превозвачи. ДБ подкрепи резолюция, която насърчава признаването на ИК и македонско малцинство. История и традиции в антибългарското. Позор!“, заключи Георг.

Анна Александрова от ГЕРБ също бе изключително възмутена от постъпката на Радан Кънев, който от седмици обикаля страната и агитира в полза на ДБ и своя пръв приятел Христо Иванов. „Национално предателство!“, написа Александрова.

Самият Кънев публикува пояснение в профила си във фейсбук и отправи критики към медиите, отразили гласуването му, определяйки ги като „медии на бившите управляващи“.

Ето какво обяснява политикът от „Демократична България“:

По повод публикациите в медии на бившите управляващи, че съм гласувал „против” приемането на България в Шенгенското пространство:

Действително, при отчитането на вота ми е допусната техническа грешка, което се случва сравнително често след въвеждане на системата за дистанционно гласуване. Подал съм необходимото заявление за коригиране на вота до администрацията на ЕП (стандартна процедура за отстраняване на технически грешки).

Естествено, че и гласуването ми, както и дългогодишната ми позиция, са „ЗА“ приемане на България в Шенген. Използването на техническа грешка за предизборни цели намирам несериозно. Нека не търсим сензации, а в оставащите малко повече от 24 часа кампания се съсредоточим върху важните политически въпроси пред обществото.