Всеки починал с фалшив зелен сертификат в ЗАТВОРА доживот! Кирчо сигурно ще ги вика на разпит!

0
310
Снимка: БНР

Идеята за разследване за фалшиви сертификати на починали от коронавирус отнесе много подигравки във фейсбук

Кирил Петков обяви, че МВР ще проверява за фалшиви сертификати сред починалите от коронавирус.  Все още няма насоки за това как ще се извършват проверките, информира БТВ.

Медицински специалисти казват, че е трудно да се докаже дали човек не е изградил имунитет, или просто не е имунизиран. От МВР казали за медията, че „изпълняват законовите си задължения“, а от Министерството на здравеопазването отговорили, че ще „съдействат на полицията при проверките в рамките на своите компетентности“.

Цялата идея за разследване на мъртвите обаче среща вълна от критики и откровени подигравки във фейсбук под публикацията на новината.

Ето част от тях, подбрани от „Трибюн“:

Иван Николов

Всеки починал с фалшив зелен сертификат в ЗАТВОРА доживот!

Емил Василев

Кирчо вместо да търси Ковид измами, да вземе да провери откъде идва високата цена на тока и газта и да ги намали. Да вземе да направи ревизия на тиквата и да вкарат някой в затвора… Тръгнал сертификати да разследва, това ли е най важното?

Венци Николаев

Хора вече пишат, че за 82 кв. имот е дошла сметка 550 лв. за ток. Пладнешки обир! Ето тази идиотия ме подразни много! Да притесняваш хората в този толкова тежък момент, но не само това, ами и да не дадеш мира на човека и на онзи свят. Това за мен е голям грях!

Диана Младенова

Точно. Грехота е, голяма! На фона на всичко случващо се в държавата е грозно, обидно и нагло спрямо обикновения българин! Хората ще живеят в студ, глад и без ток… Те за едни сертификати се хванали… Мен сметката от 690 лв. за газ днес ме уби… Това е идиотия… А Киро Харварда със сертификати се занимава, при това на починали. Те, като са починали, голямото чудо. Тези хора попаднат ли във властта нищо не ги интересува… Горко ни! Хубава вечер и дано оцелеем тази зима …

Николай Христов

Чак е смешно. Ще проверяваме каквото проверяваме. А тока, газта, цените достигат цени, нечувани в човешката история. Вземете се в ръце

Лъчезара Правчева

Вместо да проверяват дали са били имунизирани или не, да проверяват дали хората са били лекувани правилно!

Дани Неврокопска

Интересно признание! Да не стане като контрабандата – има контрабанда, но няма осъдени контрабандисти. Виждам, че си търсят оправдания за починалите ваксинирани – ако не е фалшив сертификат, ще го обяснят с лошо съхранение!

Иво Станоев

Че той Харвард Петков не е имал и най-малко намерение да ги проверява. Всичко беше едно кухо популистко изявление, насочено към най-низките инстинкти на електората. За съжаление, доста от говоренето на новото правителство попада в същата категория.

Станислав Митрев

Простотиите на Просто(то) Киро нямат край. Има ли поне един случай до момента, в който тоя да си отвори устата и да не изтресе някоя малоумщина? Сигурно е решил духове да призовава, знае ли се вече…

Инж. Филип Кръстев

Как ще разберат? Имам познати, които се ваксинираха от страх, и три месеца по-късно нямаха нито едно антитяло! И к’о правим в такъв случай ?

Емилия Костова

Нищо де. Нали ПР е пуснат по трасето

Добринка Ангелова

Стига глупости! Имунизиран човек след 3-4 месеца има нищожно количество антитела 50-70 BAU/ml. Преболедувал човек преди година може да има 2-3 хил. антитела… Значи е много лесно един преболедувал с фалшива ваксина да ви излъже. Но може и да има ваксина, но да няма антитела, защото ваксината дава резултат при 70-80% от хората, останалите 20-30% ще ги набедите ли, че лъжат?

Николай Колев

Кирчо сигурно ще ги вика на разпит.

Костадин Миладинов

Най-голямата простотия досега.

Димитър Колев

Вече човек и да умре не може без сертификат… Очаквам скоро да започнат да изравят трупове за проверка на сертификата!

Румен Божанов

По-добре би било тия новите управленци да идат под строй в психиатрията на 4 ти км и да си изкарат по един сертификат за психично здраве, но като гледам, мисията невъзможна.