Втори ден скандали в НС, депутатите не знаят какво е одобрено, прекратиха заседанието

1
351
Тома Биков Снимка: архив

Токът ви тресе, просто извадете телта от контакта, обърна се към ИТН Тома Биков от ГЕРБ

Страстите в парламента отново се разгорещиха, след като председателят на бюджетна комисия Любомир Каримански поиска отмяна на заседанието, за да може бюджетната комисия да се събере и да обсъди бюджета на ДОО, който от вчера се обсъжда в Народното събрание, пише Tribune.bg.

„Колко комисии ви трябват, за да излъжете българските пенсионери. Два пъти, че и три пъти гласуваме едно и също. Края на този парламент е дошъл, никой няма да ви прости и лъжата, и лицемерието към българските пенсионери, ако промените това, което приехме вчера. Не променяйте срокове, защото всички ние носим отговорност“, обяви Георги Свиленски от БСП.

Малко преди него Мая Манолова, която бе изгонена от протестиращите пред парламента, се опита да обясни, че имало протестиращи и поиска в Народното събрание да дойде служебният министър на туризма и да каже как се подкрепя бранша.

Свиленски припомни, че след бюджета на ДОО трябва да се разгледа този на НЗО, а след това и другия.

„Какво става тук да си дадем сметка. Преди малко излезе Каримански с един лист, че иска трети път да гласуваме това, което два пъти гласуваме. Той поиска почивка, пи кафе с някакви хора от бюджетната комисия, днес иска извънредно заседание. Изведнъж се появи някаква дата 24 декември за актуализация на бюджета, вчера приехме 1 октомври. Това, което се случва днес в парламента, е, че токът ви тресе. Има един начин, просто извадете телта от контакта. В момента правим първата крачка към финансовата криза на държавата, вие сте виновни и Румен Радев, който може да внесе всички антикризисни мерки на правителство без парламент, ако имаме президент мъж – нямаме такъв“, обяви Тома Биков от ГЕРБ.

След предложение на Йордан Цонев от ДПС заседанието бе прекратено, за да може да се събере бюджетната комисия и да реши какво всъщност ще се прави.