Заговорниците искат да инсталират завършилият Военната академия в Москва Александър Александров от ИТН за служебен премиер

0
593
Александър Александров

ДБ не се съгласили на варианта Иван Иванов от БСП

ПП-ДБ си харесаха нов служебен премиер, след като ДБ не се съгласи на Иван Иванов от БСП, съобщава „24 часа“. Той е известен с това, че просъществува само ден като зам.-министър в правителството на Орешарски, след като бяха разкрити връзките му със СИК.

Новият избраник е о.р. полковник Александър Атанасов Александров от ИТН – депутат вече в четвърто НС. Сега е зам.-председател на парламентарната комисия по отбраната.

Александър Александров е роден на 15 септември 1958 г. в Свищов. През 1980 г. завършва Висшето военно училище „Васил Левски“ във Велико Търново, през 1990 г. – Военната академия в Москва.

Планът на ПП-ДБ е да бъде свалена Рая Назарян, а Александров да бъде избран на нейното място. Така президентът ще може да го назначи за служебен премиер. ПП искат срещу това да получат министерствата на финансите и отбраната, а близкият до Румен Радев Иван Демерджиев ще стане отново министър на вътрешните работи.

За да се осъществи този план обаче, ПП-ДБ се нуждаят освен от гласовете на БСП, ИТН и ДПС-Доган и от тези на „Възраждане“. Засега обаче няма данни Костадин Костадинов да се е включил в заверата.