Закопчаха двойник на Ястребовски, измамил 13 дами със 100 бона

0
59
Тодор Колев и Георги Русев в "Опасен чар"

Парите били необходими уж за покриване на задължения към НАП и разблокиране на лична сметка

Аналог на филмовия мистър Опасен чар, изигран преди години от Тодор Колев, е бил задържан в Ямбол в резултат на проточило се досъдебно производство за множество измами срещу дами от цялата страна, съобщава „Монитор“.

На 11 февруари белезниците щракнали около китките на 43-годишния Петър Димитров, който в продължение на две години успял да увлече в измамните си мрежи 13 жени и един мъж, като ги убедил да изтеглят банкови заеми в негова полза. Парите били необходими уж за покриване на задължения към НАП и разблокиране на лична сметка. Запознанството с потенциалните жертви ставало в социалните мрежи. За кратко време роденият в Елхово измамник успявал да убеди дамите, че се нуждае от спешната им намеса, за да разреши финансовия си проблем.

Жертвите са на различна възраст, някои от тях реагирали още на първата среща и с готовност теглили заеми от 3 000 до 30 000 лв., коментират запознати с хода на досъдебното производство. На връх свети Валентин състав на ямболския съд реши да остави „чаровника“ за постоянно зад решетките. Преглед назад във времето показва, че Петър Димитров има зад гърба си 4-годишна ефективна присъда по дело за убийство по непредпазливост.

Убийството Димитров извършил през 2012-а година, докато работел в Израел. Скандалът между него и жертвата, благоевградчанинът Александър Пашов, избухнал на 20 юли на строителен обект в град Ришон ле Цион. В хода на разпрата Димитров ударил със стол главата на 49-годишния си опонент и той починал седмица по-късно в болницата. Тялото на благоевградчанина било върнато в запечатан ковчег, а едва след погребението близките му научили подробности за случилото се и поискали ексхумация. Това станало на 20 ноември 2013 година, а съдебният лекар по категоричен начин установил истинската причина за смъртта.

Присъдата спрямо Петър Димитров била потвърдена от ВКС през 2015-а, като съдът постановил убиецът да плати на съпругата Димитринка 80 000 лв. и по 100 бона на двете му деца.

Мъжът е напуснал затвора преди две години и половина и на практика почти веднага след това започнали контактите му с набелязаните за обиране дами. Като природно интелигентен и с невероятно чувство за самообладание описват измамника запознати с биографията му. Въпреки че нямал завършено средно образование, Петър успял да „омагьоса“ много бързо жертвите си – жени с дипломи за висше образование и сериозен опит в бизнеса.