Защо НСО мълчи вече две седмици за скандала с нощното нахлуване на депутати в сградата на парламента?

0
277
Румен Радев

Гузен ли е Румен Радев?

Защо Националната служба за охрана-НСО мълчи гузно вече две седмици за скандала с нощното нахлуване на депутати в сградата на Народно събрание? В най-охраняваната сграда в държавата, със строг пропусквателен режим?

Да припомним. В нощта на 1 срещу 2 септември независимите депутати, приближени на Доган, Джейхан Ибрямов, Тимур Халилов и Валентин Тончев са вкарани в сградата на Народното събрание посред нощ, през страничен вход,  от секретаря на ЦИК Севинч Солакова, която заема неправомерно този пост, защото е член на ЦОБ на ДПС в момента.

Идеята е да стигнат първи до ЦИК, където на другия ден в 9 часа започва регистрацията на партиите и коалициите за изборите на 27 октомври.

Това става с мълчаливото съгласие на ННСО, която охранява по закон парламента, министерски съвет и президентството. И на всичкото отгоре това са депутати без парламентарна група, т.нар. независими, изключени от ПГ на ДПС.

НСО е пряко подчинена на Румен Радев. Нелепото обяснение за скандала е, че те влезли в сградата на парламента, където се помещава и ЦИК, защото са имали депутатски карти.

Няма друг случай в най-новата ни история след 10 ноември 1989 година, когато депутати нахълтват като крадци посред нощ в сградата на парламента.

Защо НСО не реагира, охраната на сградата е изцяло в правомощията на службата подчинена на Радев?

Според информирани шефът на охраната на Народното събрание е служител на Националната служба за охрана, назначен на поста по време на правителството на Пламен Орешарски през 2013 година и приближен на кръга около Доган и ДПС тогава.

Няма как президентът Румен Радев да не е знаел за събитията, които се разиграват в една от най-пазените сгради в държавата, в нощта на 1 срещу 2 септември.

Шефът на НСО ген.-майор Емил Тонев също. Но държавните гардове не реагират на факта, че в сградата на българския парламент посред нощ нахлуват някакви хора и стоят цяла нощ там. На какво основание? Вече повече от две седмици няма никакъв коментар нито от НСО, нито от началника й Румен Радев.

Президентът е много словоохотлив по всякакви теми без две. Действията на подчинените му държавни гардове в нощта на 1 срещу 2 септември и авиокатастрофата, при която загинаха двама водещи пилоти от ВВС, които час преди трагедията бяха използвани за фон на полета на Радев като куфар в самолет Ф-16.

Гузен ли е президентът? Или мълчи по други причини?

Може би нахлуването е подготвено предварително и „стиковано“ между хората от президентството, хората на Доган и охраната. Целта е взривяване на изборите на 27 октомври, които да бъдат касирани. Така Радев разчиства терена за своите хора. Напълно възможно.