Здравко Димитров: Каквото е имало да се случва с Международния панаир в Пловдив, се е случило през 2006 г.

0
151
Здравко Димитров Снимка: архив

Кметът няма да обжалва решението на съда за Международния панаир в Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че се съобразява със съда и с екипа му няма да обжалват в по-горна инстанция решението за Международния панаир в Пловдив.

„Каквото е имало да се случва с Международен панаир Пловдив, се е случило още през 2006 г.“, заяви в предаването „Добро утро, Европа“ по Евронюз България Димитров, който беше попитан за пропуска на Община Пловдив да обжалва съдебното решение, с което дружеството на Георги Гергов придоби дела на варненската община.

„В момента има хора в парламента, които, ако нямат къса памет, ще си спомнят какво се е случило. Това продължи и през 2014 г., както и през 2016 г. Аз отговарям за периода, в който аз съм управлявал. Обжалвах два пъти решение на Общинския съвет, две сесии не се състояха. Макар и в болничен, аз бях там, но те не се състояха. Окръжен съд в Пловдив взе решение и отпаднаха първа и трета точка на общинските съветници точно в тази му част и прие предложението да се впишат акциите и да бъде вписано в Търговския регистър“, каза още той.

„В миналия парламент ни викаха с екипа ми в комисии, аз нямам от какво да се срамувам и да се страхувам, ако пак ни извикат на изслушване – ще отидем, каза още той. Гарантирам, че това, което се говори в публичното пространство, че панаирът ще бъде застроен, няма как да стане. Дори слушам, че искат да го правят паметник на културата, нека стане паметник на културата. Той няма да бъде застроен и няма да бъде променено предназначението му“, коментира Димитров.

Градоначалникът каза, че държи тези, които се изказват по казуса, да говорят с конкретни данни и факти, а не да пускат фитили в публичното пространство.