Зеленски: Не се крия от никого, в Киев съм

0
58
Володимир Зеленски Снимка: фейсбук

Този, който повтаряше: „Ние сме един народ“, определено не е очакваше такава реакция, казва украинският президент

„Не се крия от никого. Не се срамувам от никого. В Киев съм. Ще направя каквото е нужно, за да спечелим тази война“. Това казва президентът на Украйна Володимир Зеленски в ново видео, публикувано в профила му във Facebook.

От него се вижда, че президентът е в кабинета си в центъра на украинската столица – Зеленски показа гледката на нощен Киев от прозореца в офиса си в сърцето на столицата, за да докаже, че съобщението е записано в понеделник вечерта.

Той обвини руските сили за това, че се провалят хуманитарните коридори и евакуацията на хората от бомбардираните градове.

„Този, който повтаряше: „Ние сме един народ“, определено не е очакваше такава реакция.

В южната част на страната ни се разгърна такова национално движение, такава мощна проява на украински патриотизъм, каквато още не сме виждали по улиците и площадите.

Забравиха, че не се страхуваме от вагони и бухалки. Не се страхуваме от танкове и картечници. Когато истината е на наша страна!

Мариупол и Харков, Чернигов и Суми. Одеса и Киев. Николаев. Житомир и Коростен. Овруч.

Знаем, че омразата, която врагът донесе с обстрели и бомбардировки в нашите градове, няма да остане там. От нея няма да има и следа. Омразата не е за нас, така че няма да има и следа от врага.

Ще оправим всичко. Ние ще направим нашите градове, които нашественикът унищожи, по-добри от всеки град в Русия“, казва още Зеленски във видеото.