Зеленски: Злото се завърна в Украйна!

0
92
Володимир Зеленски

Президентът подчерта, че Украйна и нейните съюзници ще победят

„Злото се завърна“, заяви във видеобръщение украинският президент Володимир Зеленски по повод 9 май – деня, в който Европа отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзниците във Втората световна война.

„Животът, за който войниците се сражаваха в онази война, приключи на 24 февруари, когато започна руската инвазия в Украйна. Злото се завърна. Отново! В различна форма, под различни лозунги, но със същите цели“, каза украинският президент, предаде Bulgaria ON AIR.

„Злото не може да остане ненаказано, то не може да се скрие в бункер“, каза той. Президентът подчерта, че Украйна и нейните съюзници ще победят.

Специалното видеообръщение за днешния ден е черно-бяло. На него Зеленски стои на фона на разрушени и опожарени жилищни сгради в Бердянка, недалеч от Киев.

Нацисткият лидер Адолф Хитлер прекара последните дни от живота си в бункер в Берлин, където се самоуби през последните дни на войната, припомня Ройтерс.

Инвазията в Украйна отне живота на хиляди хора и направи близо 10 милиона души бежанци. Тя доведе до сурови западни санкции срещу Москва и породи опасения от по-остра конфронтация между Русия и Запада.